{Kilfenora Logo keltische letter%name%}
Irish Softcoated Wheaten Terriers


 

 


Wij zijn Anton en Martha Horstman. September 2000 moesten wij onze hond Miep in laten slapen. We hadden gezegd dat als we een andere hond namen, we een rashond wilden hebben zodat we in de toekomst een nestje zouden kunnen fokken.

In april 2001 is onze eerste Wheaten Fëanáro Juna Enya "Luna" geboren. Eind juni is ze bij ons komen wonen. Wij hadden niet gedacht dat we net z'n band met Luna zouden krijgen als we met onze vorige hond Miep hadden. Maar niets is minder waar gebleken. Luna bleek een hele bijzondere hond die erg lief en aanhankelijk is, graag bij ons wil zijn en dan ook veel met ons meegaat. Ze was 13 weken toen ze meeging op vakantie naar Kroatië en daar hadden we alle tijd voor haar. Dus ons hele gezin kreeg een sterke band met haar. Luna zou de  stammoeder worden van onze kennel. Augustus 2013 is ze helaas overleden.

Wilt u meer weten over de achtergronden van Luna, de stammoeder van onze kennel Kilfenora, neem dan een kijkje op de Fëanáro website http://www.feanaro.nl/home/history

Luna in de sneeuw 2004
 

Luna (Fëanáro Juna Enya) in de sneeuw


Nu hebben we een dochter van haar in huis, Julia. Ze heeft net als haar moeder een heel lief karakter, maar staat wel iets meer op de voorgrond. Julia is de hond waarmee we onze lijn hebben voortgezet. Ze is een vrolijke zelfstandige hond die graag speelt met haar jongere (half)zus Ruby.

In oktober 2013 is Isa geboren een dochter van Julia en Dalstar Rip Van Winkle "Rory". Een heel vrolijk hondje.

En in mei 2014 is onze Fleur geboren, een dochter van Ruby en Strongbow's Grastuil Flannery "Moibhi". Niet alleen een heel vrolijk maar ook een super nieuwsgierig hondje.

We hopen samen met deze bijzondere dames nog een mooie toekomst tegemoet te gaan.

 

 

 


 

 

{%Website
Footer%}